onsdag 10. september 2014

Diplomacy spill

Historie lekse 11. September

    Hadde dere en plan for hvordan dere skulle vinne? I begynnelsen hadde vi ikke en plan, men etter hvert fikk begynte vi å tenke på hvordan vi skulle okkupere andre områder og hvordan vi skulle bygge flere tropper. 
    Hvilke allianser inngikk dere og hvorfor? I begynnelsen gikk vi inn med nesten alle sammen fordi det var mange som spurte og vi sa ikke nei til noen. Det var noen som ville at vi skulle være i allianse for å ta over områder i et land vi allerede var i allianse med. Andre land inngikk vi avtaler om hvem som skulle ta hva, som for eksempel så ville vi okkupere Sverige og samtidig ville Russland også okkupere Sverige så vi inngikk en avtale der vi skulle ta Norge slik at de skulle ta Sverige. 
    Brøt dere noen allianser? Hvorfor? I begynnelsen så var det litt vanskelig å forstå hvordan spillet fungerte så vi gikk i allianse med nesten alle sammen. Det var også vanskelig å vite hvem som spilte hvilket land. Vi brøt noen allianser blant annet med Østeriket der de ville at vi skulle gå i allianse mot Italia, men et endte med at vi gikk men allianse med Italia så vi begynte å ta områder fra Østeriket. 
    Var alliansene dere inngikk forskjellig fra alliansene under 1. verdenskrig? Ja, de var helt forskjellige. Under første verdenskrig gikk ikke  Tyskland i allianse med Russland, UK og Frankrike.  Alliasnene under andre verdens krig var: Tyskland, Østeriket - Ungarn, Belgia, 
            og Frankrike, Storbitannia og Russland 
    Hvilket land klarte seg best og hva tror du er grunnen til dette? Jeg tror vi klarte oss veldig bra siden vi begynte å bygge tropper i de områdene vi hadde inni landet vårt slik at ingen skulle okkupere disse områdene. Men ellers synes jeg at Tyrkia klarte seg veldig bra fordi de ble også fort større og bygde fort tropper. Det var også veldig mange som ikke brydde seg og ble etterhvert lei av å vente og spille så de ga opp. 
    Hvilket land klarte seg dårligst og hva tror du er grunnen til dette? Jeg tror det var mange som slet i begynnelsen av spillet fordi det var noen som ikke forstod hvordan man skulle spille. Det gikk dårligst med de som ga opp og ikke brydde seg lengere som egentlig var de fleste. 

    Sammenlikn hva som skjedde med landet ditt med det som skjedde med landet i virkeligheten. Hva er likt og hva er ulikt? I virkeligheten ble Tyskland større og større og de klarte å okkupere mer og mer land, men Tyskland blir også mye mindre når krigen slutter og de må betale masse penger til Frankrike. Tyskland gikk ikke i allianse med Frankrike, UK og Sovjetunionen. Etter at krigen var slutt  mistet Østeriket - Ungarn (som var i allianse med Tyskalnd)  også mye land og det ble etablert nye som Tjekkoslovakia, Østeriket blir et lite land og Ungarn blir det også. I spillet vi spilte så var det to eller tre grupper som brydde seg og hadde interressen til å spille, men i virkeligheten så brydde alle seg. Vi var også i allianse med nesten alle landene. 
Hva kan forklare at land som klarte seg bra i spillet, klarte seg dårlig i virkeligheten (og motsatt)? 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar